Стремежът на център за гръцки език и култура АРИСТЕА още от своето създаване е не само да осигури висококачествено обучение по гръцки и български език за гърци, но и свободен достъп до канал за споделяне и получаване на информация свързана с Гърция.

За тази цел ние организираме разнообразни мероприятия за нашите ученици и приятели всеки месец.
Едно от най-хубавите изживявания, които споделихме с учениците си, бяха учебните екскурзии в Гърция, снимки от които можете да видите тук. Всички останаха доволни, учениците ни упражниха всичко, което бяха изучавали по време на уроците в "АРИСТЕА", а и научиха много нови неща от местните, създадоха си много нови контакти и се върнахме заредени с енергия и вдъхновение. Решихме, че трябва да се събираме по-често и да отделяме време за повече извънкласни дейности.

Стана традиция да играем на настолни игри на гръцки език, да гледаме гръцки филми и да ги обсъждаме или да хапваме заедно в някой гръцки ресторант.
Център за гръцки език АРИСТЕА участва и в организацията на няколко концерта на гръцката група АЕРИКО в България, където учениците и приятелите на школата успяха да се насладят на качествена красива гръцка музика на живо. С образователна цел преведохме и текстовете на песните, които се прожектираха на екран по време на концерта.

През ЯНУАРИ 2016 г стартира ново мероприятие посветено на гръцкото кино: Σινεμαδάκι και κρασάκι - На кинце с винце

В този раздел ще откриете официалната програма на откритите уроци по гръцки език и извънкласни дейности, а Вие бихте могли да се абонирате и за нашия културен бюлетин (Newsletter οτ началната страница на сайта ни), за да знаете всеки месец какво сме подготвили в Център за гръцки език и култура АРИСТЕА. Снимки от наши мероприятия можете да разгледате в галерията на нашата facebook страница.

Можете да получавате и културния бюлетин на Аристеа, ако се запишете, чрез формата за контакт.
Чувствайте се поканени! Ще се радваме да ви видим в нашия гръцки дом в София! :)Програма за културни мероприятия, открити уроци и лекции
от 26 април 18:30ч ZOOM
Скъпи приятели на гръцкия език и култура, представяме на вашето внимание поредната ни инициатива за практически уроци по гръцки, за да се подготвите за лятната почивка. 
Практически курс по гръцки език за ниво A2 online в група*
Практически курс по гръцки език за ниво В1 online в група
Практически курс по гръцки език за ниво В2 online в група

10 март (четвъртък) 17:00 ч ΖΟΟΜ
Скъпи приятели, много често по време на уроците ни по гръцки език възникват въпроси относно употребата и производните на някои глаголи, но за съжаление понякога нямаме достатъчно време да ги разгледаме подробно в стандарните си часове.
Ето защо реших да подготвя един мини-курс Εχ, αυτά τα ρήματα със семинарни занятия с допълнителна информация за някои от най-интересните глаголи. Така ще имате  възможност да обогатите познанията си върху образуването на производни форми с представки, отглаголни съществителни, наречия и пр. и да направим заедно допълнителни граматически и лексикални упражнения. 

краен срок за участие 14/03/22
Скъпи приятели и курсисти на Аристеа,
Имаме удоволствието да ви поканим да участвате в нашия КОНКУРС с награди
"Μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία"

По случай Световния ден на гръцкия език 9ти февруари и 9-ия рожден ден на АРИСТЕА, Ви предлагаме предизвикателство, в което ще имате възможност да демонстрирате своята креативност и познания по гръцки език.

19 ноемрви (петък) 18:30 в ZOOM
Скъпи приятели,
Културните събития на АРИСТЕА на живо много ни липсват.
Ето защо отново сме предвидили допълнителни семинарни занятия за нашите курсисти, които ще проведем дистанционно през ZOOM с преподаватели на Аристеа.
По време на тези семинарни занятия споделяме с учениците си интересна допълнителна информация за гръцкия език, манталитет, традиции и култура.
Поредното ни семинарно занятие ще се проведе на 19/11/2021 (петък) от 18.30ч на тема:
"Пътешествие в планинска Гърция"
с Ирина Ингилизова.

от вторник 26 октомври ZOOM online
Скъпи приятели на гръцкия език и култура, представяме на вашето внимание новата ни инициатива за практически уроци по гръцки с преподавател Спирос Илиакис - Практически курс по гръцки език за ниво В в група*

24 януари (понеделник) 9:00, ZOOM
Скъпи приятели на гръцкия език и култура, в началото на 2022 година нашият център "АРИСТЕА" навършва 9 години!
За да отбележим нашия празник сме предвидили специални курсове с отстъпка 9% за всички наши курсисти.
За тези от вас, на които предстои да направят първите си стъпки в света на гръцкия език, представяме новата ни инициатива:
Гръцки език за 9 седмици и с 9% отстъпка е цената
Интензивен курс по гръцки език за ниво А1 в група*

всеки понеделник на ЮНИ от 17.30 ZOOM

Скъпи приятели, 
както знаете, в Аристеа се стремим по всякакъв начин да обогатяваме познанията ви по гръцки език и култура. В тази връзка през месец април и май в Аристеа се проведоха няколко курса с практическа насоченост, от които получаваме отлични отзиви и ще се радваме да продължим с тази практика.
 
През месец юни съм подготвила още един курс за любознателните, в който ще разгледаме някои интересни теми, засягащи съвременния гръцки език, свързани преди всичко със словообразуване и етимологията на думи и изрази. 

9 май (неделя) 19ч, ZOOM
Скъпи приятели, в края на Светлата седмица бих искала да споделя с вас малко храна за размисъл (τροφή για σκέψη), вдъхновение и просветление.
Поводът е много интересен семинар, в който взех участие през април.
Темата беше „Памет и учене“ Μνήμη και μάθηση с водещ Янис Адрианатос – преподавател по философия и реторика (www.ritorikoskyklos.gr)