Създадох център за гръцки език и култура АРИСТЕА с идеята да се превърне за мен, моите ученици, приятели и колеги в нашия "гръцки дом" в София, нашето място за гръцки език и култура («το στέκι μας»), място, където се учим един от друг и споделяме любовта си към магията наречена Ελλάδα! Целта е скъсяването на дистанцията между двете съседни държави и поддържане на отлична междукултурна комуникация.

В Аристеа се стремим да осигурим висококачествено обучение по гръцки и български език и свободен достъп до канал за споделяне и получаване на различен вид информация свързана с Гърция. Огранизираме интересни и разнообразни мероприятия за хора, които изучават гръцки език или се интересуват от южната ни съседка. На страницата ни се публикуват статии и материали свързани с културата и изкуството, с обичаите и манталитета на нашите съседи и приятели. Надявам се всичко това да ви бъде полезно и интересно.

Също така за мен е чест и огромна радост, че още от своето създаване именно "АРИСТЕА" е мястото, където студентите от специалност Новогръцка филология на СУ "Св.Климент Охридски", които желаят да придобият преподавателска правоспособност, извършват своята практика. Това означава, че бъдещите преподаватели по гръцки език от Софийския университет се обучават в "АРИСТЕА"!

Вярвам, че когато човек изучва чужд език, цял един нов свят се открива пред него, в следствие на което той започва да вижда и своя свят по различен начин. Ето защо мотото на Център за гръцки език и култура АРИСТЕА е „Опознай съседите, за да ги обикнеш!” .. а защо не и „Опознай съседите, за да обикнеш себе си”! :)

Посвещавам този център и дейността му на всичките си прекрасни гръцки приятели и семейството си, на всичките си чудесни ученици и учители, които много обичам, и им благодаря от все сърце за подкрепата и вдъхновението!Повече за символиката на името АРИСТЕА можете да прочетете тук.

Информация за преподавателите ще откриете тук.