Квалифицирани и опитни преподаватели и методика, съобразена с нуждите Ви, за да предоставим висококачествено обучение.

Методика - уроци по гръцки език в Аристеа

Ученето на гръцки език може да бъде лесно и интересено. Ние от АРИСТЕА сме убедени в това и ще се постараем да ви го докажем по време на нашите уроци по гръцки език и култура.

Център за гръцки език АРИСТЕА предлага курсове по гръцки език, които се провеждат в малки групи (4-8 души), за да бъде отделено внимание на нуждите на всеки курсист. Обучението се извършва от квалифицирани преподаватели въз основа на специално разработена учебна програма, съобразена със специфичните комуникативни нужди на обучаваните.

Изучаването на гръцки език в АРИСТЕА е свързано не само с гръцкия език, но и с опознаването на културата и манталитета на южните ни съседи. Целим ученето да бъде приятно, интересно, забавно и най-вече ползотворно и включваме много езикови игри и гръцка музика в часовете.


Преподавателите в АРИСТЕА
ще се постараят с усмивка и търпение да ви научат да общувате свободно на гръцки език и да се забавлявате по време на уроците и ще ви изпращат допълнителни материали за работа с езика удома.

Целта на АРИСТЕА е възможно най-ефективно обучение по гръцки език, ето защо подбираме с много внимание преподаватели, които са завършили с отличие специалност "Новогръцка филология" в СУ "Св.Климент Охридски", преподават новогръцки език в университета или са от гръцки произход и за тях гръцкият език е майчин.

Важно е за нас учениците ни да усвоят както граматическите правила, за което се грижат нашите филолози, така и произношението и специфичния начин на общуване на гърците, затова в групите за нива В и Г включваме и гърци преподаватели,

Οрганизираме различни мероприятия, открити уроци и допълнителни извънкласни дейности с цел курсистите ни да упражняват наученото в часовете и да се почувстват наистина като в Гърция.

 Учебният план
за всяка група е съобразен и с индивидуалните интереси на курсистите.

В помощ на учебния процес използваме най-добрите учебни помагала на гръцкия пазар, а методистът на школата ни посещава редовно семинари за преподаватели в Гърция и непрекъснато се старае да подобри и улесни учебния процес в АРИСТЕА.

Учебната ни програма е базирана на системите  Επικοινωνήστε Ελληνικά и Еλληνικά Α / Β и, но работим с много допълнителни материали и от други учебни помагала. Преподаването на гръцки език в център за гръцки език и култура Аристеа се базира на принципите на комуникативната методика, чиято основна цел е обучаваните с лекота да достигнат до овладяването на необходимите комуникативни компетенции за съответното ниво (според Общата Европейска езикова рамка).Какво предвижда всяко ниво на обучение?


В АРИСТЕА всяко ниво на обучение се състои от 80 учебни часа.
Кратка информация за всяко от нивата можете да прочете по-долу. Програмите ни включват както часове с уроци по гръцки език, с практическа насоченост, така и часове по култура, плюс разнообразни допълнителни извънкласни дейности, свързани с изучавания материал и Гърция. АРИСТЕА ви дава възможност да общувате с преподаватели гърци и не само да научите гръцки език, но и да опознаете гръцката история и култура посредством различни езикови игри, песни и други интерактивни дейности.

В края на курса, при успешно положен финален изпит (поне 60%), всеки курсист получава сертификат, удостоверяващ постигнатия резултат за съответното ниво.Ниво А1


Ниво А1 предвижда:

усвояване на изрази за запознанство и представяне на лица; даване и получаване на кратка информация за произход, семейство, работа и пр.;

описание – съгласуване на прилагателни и съществителни имена; числата; как да направим покупка в магазин, поръчка в кафе или бар;

резервация и покупка на билет, резервация в хотел; часове, дни на седмицата, дати – как да си уредим среща;
лексика за ориентация, посоките, наречия за място – как да намерим даден обект или да дадем елементарни напътствия на някого;

усвояване на лексика свързана с пазаруване в различни видове магазини (за храна, за дрехи, за домашни потреби и пр.); образуване и употреба на множесвено число на прилагателните и съществителни имена в именителен и винителен падеж.
Център за гръцки език и култура АРИСТЕА предлага още:

Курсове по гръцки език в малки групи (4-8 души)
 • Квалифицирани преподаватели с богат опит
 • Специално разработена учебна програма съобразена с нуждите на курсистите
 • Най-добрите учебни помагала и много допълнителни материали
 • Запишете се на курс по гръцки с приятел и АРИСТЕА предлага -5% отстъпка на всеки от вас
 • Отстъпките за ранно записване и курсисти на АРИСТЕА се ползват с натрупване

Фирмено обучение по гръцки език и български език за гърци

Индивидуални уроци по гръцки език и български език за гърци

Онлайн обучение

Напълно безплатни открити уроци, лекции и извънкласни дейности, които ще обогатят познанията ви за Гърция и гръцкия езикИ още:

Искате да учите гръцки език с приятели в удобно за вас време?

 • Съберете група от поне трима души и се свържете с нас.
 • Ще ви изготвим специално предложение с отстъпка в цената.
 • Ще се съобразим напълно с нуждите и темпото на вашата група.
 • Ще ви издадем сертификат след успешно положен изпит за ниво.

Гръцки език и култура в "АРИСТЕА"

Искате да опознаете южните ни съседи и да научите езика им ?
Център за гръцки език и култура АРИСТЕА е най-добрият избор.

Предлагаме обучение по гръцки език и български език за гърци по специално разработена методика с опитни преподаватели.

Изучаването на гръцки език с нас ще бъде приятно и интересно, защото включва много интерактивни дейности, езикови игри и хубава музика.

Посетете нашия гръцки оазис в центъра на София и споделете с нас едно незабравимо пътешествие из тайните кътчета на гръцкия език и култура.

Защо да изберете АРИСТЕА?

 • Ученето в Аристеа  е приятно и забавно, защото се стараем всеки урок да е полезен, разнообразен и интересен. В АРИСТЕА няма да ви предложим просто „продукт“, тук ще споделим с Вас любовта си.

 • Имаме отличен преподавателски екип. Обичаме работата си и сме професионалисти.
  Държим на високо качество на обучението. Прилагаме специално разработена методика, която непрекъснато подобряваме и адаптираме към нуждите на курсистите си.

 • Работим в малки групи, за да бъде обучението възможно най-ефективно.
  Съобразяваме се с нуждите и изискванията на курсистите си.

 • Всеки месец организираме извънкласни мероприятия, беседи, лекции и открити уроци по гръцки език и култура.

 • В нашия гръцки оазис в сърцето на София ще се почувствате уютно, като у дома си, и ще откриете много нови приятели.

Културен център

 • Суеверните гърци
  11 Октомври 2017 / Статии

  Суеверните гърци

  Някои хора се страхуват от Петък 13-ти, а за гърците "фаталният" ден е Вторник 13-ти. Защо ли?В тази статия ще научите повече за аму...
 • Гръцките празници
  22 Март 2017 / Статии

  Гръцките празници

  Сигурно сте забелязали, че гърците са хора, които уважават празниците си и умеят да празнуват. Като всички южни народи, те много доб...
 • Никос Казандзакис - любими цитати
  08 Октомври 2017 / Библиотека

  Никос Казандзакис - любими цитати

  На 26 октомври 2017г. се навършват 60 години от смъртта на големия гръцки писател, драматург и мислител Никос Казандзакис. В негова ...

Отзиви от нашите курсисти

Форма за Запитвания

Име, Фамилия(*)
Моля, въведете Вашите имена

Email(*)
Моля, въведете email за контакт с Вас

Телефон(*)
Моля, въведете телефон за контакт с Вас

Вашето запитване...(*)
Въведете запитването си към нас

Captcha
Invalid Input