За нас е голяма чест, че на 9 ноември ще ни гостува един от нашите ученици - Живко Георгиев. Той изучава гръцки език в Аристеа от около три години и ще ни разкаже за централната изложба на солунското фотобиенале, която е под надслов „Капиталистически реализъм“ и продължава до 27 януари 2019 г. Имате време да я разгледате и лично, но съм убедена, че не само за любителите на фотографията ще бъде интересно да я видят и през очите на Живко, който ще сподели с нас още топли своите впечатления, на 9/11 от 19:00 в Център за гръцки език и култура Аристеа, ул. Екзарх Йосиф 22, ет.1. Входът е свободен, а дискусията ще бъде на български език и обещава да е много интересна.„Капиталистическият реализъм не може да бъде сведен до изкуството или квази-пропагандния начин, по който функционира рекламата. Той е по-скоро всепроникваща атмосфера, която обуславя не само културното производство, но също така регулира труда и образованието и действа като невидима преграда, ограничаваща мисълта и действието“, пише Марк Фишър в едноименната си книга.  Капиталистическият реализъм изразява социо-културната същност на TINA (There is no alternative) – татчерианското пророчество, че не съществува алтернатива на господстващия модел на пазарна икономика. Живеейки в едно безкрайно сега ние сме неспособни да си представим бъдеще, различно от настоящето. Или както казва Жижек, „по-лесно е да си представим края на света, отколкото края на капитализма“.

Изложбата акцентира върху конфликтите, вътрешно-присъщи на съвременното пост-политическо общество: неравенство и бедност, растеж и криза, индустриално развитие и екологична катастрофа. Наред с това проблематизира статуса на самата фотография като машина за производство на смисъл и потенциала и да визуализира алтернативи на господстващата политико – икономическа парадигма.

Гръцки език и култура в "АРИСТЕА"

Искате да опознаете южните ни съседи и да научите езика им ?
Център за гръцки език и култура АРИСТЕА е най-добрият избор.

Предлагаме обучение по гръцки език и български език за гърци по специално разработена методика с опитни преподаватели.

Изучаването на гръцки език с нас ще бъде приятно и интересно, защото включва много интерактивни дейности, езикови игри и хубава музика.

Посетете нашия гръцки оазис в центъра на София и споделете с нас едно незабравимо пътешествие из тайните кътчета на гръцкия език и култура.

Защо да изберете АРИСТЕА?

  • Ученето в Аристеа  е приятно и забавно, защото се стараем всеки урок да е полезен, разнообразен и интересен. В АРИСТЕА няма да ви предложим просто „продукт“, тук ще споделим с Вас любовта си.

  • Имаме отличен преподавателски екип. Обичаме работата си и сме професионалисти.
    Държим на високо качество на обучението. Прилагаме специално разработена методика, която непрекъснато подобряваме и адаптираме към нуждите на курсистите си.

  • Работим в малки групи, за да бъде обучението възможно най-ефективно.
    Съобразяваме се с нуждите и изискванията на курсистите си.

  • Всеки месец организираме извънкласни мероприятия, беседи, лекции и открити уроци по гръцки език и култура.

  • В нашия гръцки оазис в сърцето на София ще се почувствате уютно, като у дома си, и ще откриете много нови приятели.

Културен център

Отзиви от нашите курсисти

Форма за Запитвания

Име, Фамилия(*)
Моля, въведете Вашите имена

Email(*)
Моля, въведете email за контакт с Вас

Телефон(*)
Моля, въведете телефон за контакт с Вас

Вашето запитване...(*)
Въведете запитването си към нас

Captcha
Invalid Input