12 октомври 2018, Петък - 18:30

Един от нашите най-любими лектори, Д-р ДИМИТЪР ИЛИЕВ, ще ни гостува за пореден път, за да продължи с интересния си разказ за

Историята на старогръцки думи в новогръцкия и българския език в "Потайностите на гръцката етимология" (4-та част)
Мисля, че една от най-интересните и любими теми на повечето ни курсисти е тази за произхода на думите, различните значения, които имат на  старогръцки и новогръцки език и начина, по който са се променили през вековете, за да достигнат до нас.  Поради огромния интерес, който имаха предходните лекции по темата, на 12 октомври 2018г отново сме поканили специалиста по тези въпроси:

гл.ас. Д-р Димитър Илиев
- бакалавър по класическа филология и доктор по старогръцки език. Научните му интереси са в областта на архаичната и късноантичната гръцка поезия, гръцката поетика и стилистика, сравнителното езикознание, романистиката, диахронната лингвистика на гръцкия и езиковата ситуация на Балканите от Античността до днес.

Активно се занимава с приложението на съвременните лингвистични теории и новите технологии в областта на античните езици. Сред водените от него курсове са: старогръцки език и автори (Омиров епос), проблеми на старогръцката литература през и след епохата на елинизма (епиграма), увод в романското езикознание..

Части от първата лекция на Димитър Илиев по темата "Тайните на гръцката етимология" ще откриете в youtube канала на Аристеа.

Гръцки език и култура в "АРИСТЕА"

Искате да опознаете южните ни съседи и да научите езика им ?
Център за гръцки език и култура АРИСТЕА е най-добрият избор.

Предлагаме обучение по гръцки език и български език за гърци по специално разработена методика с опитни преподаватели.

Изучаването на гръцки език с нас ще бъде приятно и интересно, защото включва много интерактивни дейности, езикови игри и хубава музика.

Посетете нашия гръцки оазис в центъра на София и споделете с нас едно незабравимо пътешествие из тайните кътчета на гръцкия език и култура.

Защо да изберете АРИСТЕА?

  • Ученето в Аристеа  е приятно и забавно, защото се стараем всеки урок да е полезен, разнообразен и интересен. В АРИСТЕА няма да ви предложим просто „продукт“, тук ще споделим с Вас любовта си.

  • Имаме отличен преподавателски екип. Обичаме работата си и сме професионалисти.
    Държим на високо качество на обучението. Прилагаме специално разработена методика, която непрекъснато подобряваме и адаптираме към нуждите на курсистите си.

  • Работим в малки групи, за да бъде обучението възможно най-ефективно.
    Съобразяваме се с нуждите и изискванията на курсистите си.

  • Всеки месец организираме извънкласни мероприятия, беседи, лекции и открити уроци по гръцки език и култура.

  • В нашия гръцки оазис в сърцето на София ще се почувствате уютно, като у дома си, и ще откриете много нови приятели.

Културен център

Отзиви от нашите курсисти

Форма за Запитвания

Име, Фамилия(*)
Моля, въведете Вашите имена

Email(*)
Моля, въведете email за контакт с Вас

Телефон(*)
Моля, въведете телефон за контакт с Вас

Вашето запитване...(*)
Въведете запитването си към нас

Captcha
Invalid Input