Скъпи Петя и екип на Аристеа,

Искам да изразя възхищението си от отдадеността и любовта, с която работите и творите в Център за гръцки език и култура Аристеа! Това е една уникална школа, в която веднага се усеща домашен уют, творческа атмосфера, научен интерес към езика, пълно културно потапяне и непринудено приятелско отношение. Точно затова повечето курсисти имат такива добри резултати и огромна мотивация да учат. Ние просто откликваме на вдъхновението, което ни предавате.

Като филолог и преводач, който работи с няколко чужди езика, съм минала през много школи и курсове. Досега не бях попадала на школа с такава особена и вдъхновяваща атмосфера, а преподаватели като Петя Загорчева са изключителна рядкост. Тя съчетава в себе си академична задъблоченост, безупречен професионализъм, пълна отдаденост на работата си, огромен творчески заряд, иновативен и гъвкав подход, голям опит, любов към професията, заразяващ ентусиазъм и въдъхновяващо отношение към гръцкия език и култура. Веднага се вижда, че това е човек, който е намерил призванието си!

От време на време всички се сблъскваме с изключителни хора, хора слънца, които огряват, стоплят и осветяват живота ни. Много ги ценя и винаги искам да им покажа уважението, благодарността и любовта си, защото такива хора ни правят по-добри, правят света по-добър, и трябва да ги заредим и ние с признателността си, за да продължават да светят.  

Радвам се, че попаднах сред вас и ме заразихте с любовта си към гръцкия език и култура.