12 Май 2017, Петък - 18:30

Пътешествие из гръцките Циклади
с водеща Ирина Ингилизова

Знаете ли коя е кулинарната столица на гръцките Циклади? Кой е Цикладът с най-много плажове? Кой е островният град, построен на нос в морето? Кое е селото с метеоритите, където на всяка къща е изписана поезия? Кой е островът с 1000 къщички за гълъби? Къде е най-красивият залез в Гърция?

Ако не знаете, заповядайте на едно вълнуващо пътешествие из гръцките Циклади! Ще посрещнем лятото с една разходка със снимки и интересни истории от Сифнос, Милос, Андрос, Тинос и Санторини.Ирина Ингилизова е преподавател по гръцки език в АРИСТЕА.

Завършиила е с отличие специалност Новогръцка филология на СУ "Св. Климент Охридски" през 2001 г. с педагодическа квалификация за преподавател.

Магистър е по Новогръцка филология с дипломната работа на тема “Гръцки емигрантски общности и гръкоезиково обучение в Северозападна Европа - проблеми и перспективи”.

Участвала е в международни програма по новогръцки език,  новогръцка литература и история в Националния Каподистрийски университет в Атина, през 1998 и 1999 г.

Пътувала почти навсякъде из Гърция. Посетила е много приятни места, обича да общува с хората и може да ви разказва с часове интересни истории за гръцката култура, история, обичаи и нрави.