Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви поканим на поредното ни онлайн семинарно занятие.

По време на ежемесечните ни срещи споделяме с учениците си интересна и полезна информация за гръцкия език, манталитет, традиции и култура като допълнение към уроците по гръцки език в АРИСТЕА.

Този месец имаме специален гост – наш курсист, който е преподавател, ще влезе в ролята на наш учител и в Аристеа.
Стефан Стефанов, преподавател по старогръцки и латински език в НГДК, ще ни разкрие някои от тайните на гръцките глаголи в страдателен залог, като продължение на темата за глаголите в деятелен залог, която развиха заедно с колегата Валентина Александрова преди няколко месеца в Аристеа.


Стефан преподава латински, старогръцки и санскрит на ученици, като едновременно с това продължава да ги изучава вече повече от 20 години. Заниманията му са насочени освен към езика, но също и към културата и литературата създавани в тези цивилизации. Занимават го междукултурните връзки и обмен между народите в Древността.Ето какво да очакваме на 17/11 петък от 19ч в ΖΟΟΜ online

Доизясняване на мистериите на глаголната морфология

със Стефан Стефанов

След като са разгледани различните начини за образуване на основата за деятелен залог на времената Бъдеше и Аорист остават известни неясноти около тази за страдателен залог. Наследените особености на тези форми от етапа на Старогръцкия дават няколко различни варианта и на Новогръцки, не всички последователни спрямо по-ранните. За да е още по-пълна картината на разглежданите въпроси, ще разкрием неочакваната история на окончанията в дадените времена. А това ще ни покаже защо форми като κόβει и θα κόβει всъщност имат различни окончания, донякъде.

Семинарното ни занятие можете да проследите в ΖΟΟΜ online с този линк:

https://us02web.zoom.us/j/84502721266?pwd=L3RKMWJodTc0NTIzcXo5dWh0TXd6UT09
Meeting ID: 845 0272 1266
Passcode: 023930


петък 17/11 от 19:00ч

Очакваме ви!

Σας περιμένουμε στην ωραία παρέα της ΑΡΙΣΤΕΑ!