Скъпи приятели, 
вече знаете каква е мисията на Център за гръцки език и култура АРИСТЕА:
да осигурим висококачествено обучение по гръцки на българи и български език на гърци и да дадем възможност за споделяне на различен вид информация свързана с Гърция с цел да се опознаем по-добре и да се превърнем в културен мост между народите ни.

От създаването на АРИСТЕА до днес (вече 10 години! не мога да повярвам кога минаха...) се стремим да огранизираме увлекателни и полезни мероприятия за хората, които изучават гръцки език при нас или за любители, които се интересуват от южната ни съседка. 

Тази година, по повод нашия 10 годишен рожден ден, реших да подаря на всички Аристейци - бивши и настоящи курсисти, както и почитатели на страницата ни, възможност да проследят напълно безплатно в реално време нашите семинарни занятия.
През 2023 г сме предвидили над 10 семинарни online занятия в ΖΟΟΜ на теми, свързани с гръцкия език, култура или литература, история, манталитет и георграфия с водещи преподаватели от Аристеа или гост-лектори, които са преподаватели в други учебни заведения.

Регистрация за участие в семинарите на АРИСТЕА

Ако проявявате интерес към тази инициатива и искате да участвате в семинарите, моля да се регистрирате през формата тук. Там можете да заявите и желанието си да получавате всеки месец културния бюлетин на Аристеа, в който обявяваме програмата за семинарите и други интересни събития и новини за  месеца.


Както вече отбелязахме, тази година, по повод 10 годишнината на АРИСТЕА, семинарните ни занятия са напълно безплатни за всички курсисти и приятели на АРИСТЕА, които имат възможност да се включат и да ги проследят при провеждането им в реално време.
Моля да имате предвид, че обикновено провеждаме ΖΟΟΜ семинарите в неделя следобед (около 19ч), но програмата ще бъде обявявана всеки месец в културния бюлетин на школата, тъй като все още подлежи на промени и уточнения с лекторите.
Първата тема е "Гръцките суеверия и езика на тялото" на 15/01/23 от 19ч. Подробности ще откриете тук.
Втората ни тема е "Тасос Ливадитис (1922-1988) – „поет на любовта и революцията“ на 19/02/23 от 18:30, подробности тук.
Третото събитие за тази година е свръзано с Гръцките карнавали, Заговезни, постите и Великден с Елени Бенарди на 12/03/23 от 19ч, подробности тук.
За четвъртото ни семинарно занятие ще ни гостува проф.д.и.н Юра Константинова, за да ни разкаже за "Гърция - позната и непозната" на 24 март (петък) oт 18:00ч (ΖΟΟΜ онлайн и на живо в „Аристеа“), подробности тук.
През април ще ви разкажем за Елевзинските мистерии и град Ελευσίνα - Европейска столица на културата за 2023. Петя Загорчева и Стефан Стефанов ще ви поведат на едно маистериозно пътешествие от Древна Гърция до днес. Проследете лекцията онлайн в ΖΟΟΜ на 23/04 от 19ч.

Темите, които ще бъдат включени са някои от най-популярните сред курсистите ни като например:
  • "Малките тайни на гръцкия правопис"
  • "Гръцка кухня за начинаещи"
  • "Гръцките обичаи за Заговезни и Великден"
  • "101 години от Малоазийската катастрофа и значението й за историята на днешна Гърция"
  • "Ребетикото"
  • "Интересни предложения за почивка и екскурзии в Гърция"
  • "По повод Деня на гръцкия език  - вечер на гръцката поезия" и мн.др.

Възможно ли е да получа запис от конкретен семинар?

Да, ако нямате възможност да се включите в реално време в семинар, можете да го гледате на запис в рамките до месец след провеждането му, след заплащане на административна такса от 20 лв с ДДС на семинар.Възможно ли е да получавам записите от всички семинари?

Ако искате да получавате редовно семинарите ни на ЗАПИС, вече имате възможност да го направите чрез заплащане на годишен АБОНАМЕНТ с над 50% отстъпка!
Срещу 96 лева (с ДДС) ще получавате запис на всички 10+ занятия, които ще проведем през 2023 година.

Банкова сметка на Център за гръцки език и култура АРИСТЕА ЕООД:
IBAN: BG60RZBB91551010008000
BIC: RZBBBGSF
титуляр: ЦГЕК АРИСТЕА ЕООД

Основание: Име + годишен абонамент семинари

Σας περιμένουμε στην ωραία παρέα της ΑΡΙΣΤΕΑ!