Скъпи приятели, в края на Светлата седмица бих искала да споделя с вас малко храна за размисъл (τροφή για σκέψη), вдъхновение и просветление.
Поводът е много интересен семинар, в който взех участие през април.
Темата беше „Памет и учене“ Μνήμη και μάθηση с водещ Янис Адрианатос – преподавател по философия и реторика (www.ritorikoskyklos.gr)

За мен като преподавател и човек, който се интересува от това как работи нашият мозък при възприемането и изучаването на езика, беше изключително любопитно да се докосна до този прекрасен и вдъхновяващ оратор. В семинара му работихме върху това как да използваме възможно по-голям капацитет от мозъка си, да запомняме и запаметяваме информация и как да направим така, че нашите ученици да запомнят повече по време на уроците ни.

В момента ситуацията е такава, че тя налага да променим и начина, по който досега сме работили при преподаването на езика. Дали и как дистанционното обучение влияе върху възприемането му, способността за запомняне и съсредоточаване и други интересни въпроси ще се радвам да обсъдим във виртуалната ни среща на 9 май, неделя от 19ч в ΖΟΟΜ.
Линк за участие ще получите след регистрация чрез формуляра тук.

Поканата важи за всички курсисти на Аристеа (бивши и настоящи), а семинарът е напълно безплатен.

Τα λέμε laughing