Скъпи приятели на гръцкия език и култура, представяме на вашето внимание поредната ни инициатива за практически уроци по гръцки, за да се подготвите за лятната почивка. 
Практически курс по гръцки език за завършили ниво A2 online в група*
Практически курс по гръцки език за завършили ниво В1 online в групаКакво предвижда този курс?

  • 16 уч.ч. разпределени в 8 занятия по 2уч.ч. онлайн в ZOOM
  • Всяко занятие ще бъде посветено на тема, която вече е разглеждана в стандартните уроци в група по програмата на АРИСТЕА.
  • Занятията ще са с практическа насоченост и ще включват повече говорене и кратки лексикални и граматически упражнения.
  • Занятията са подходящи за хора, които са завършили напълно ниво А2.
  • Учебните материали ще бъдат в електронен формат и ще бъдат предоставени от Аристеа.


Как и кога ще се провежда курсът?

- онлайн курс - в ΖΟΟΜ online по 2 уч.ч. веднъж седмично както следва:

Практически курс по гръцки език за ниво A2-В1.1. online в група

А2 практика с Константина Вукелату
четвъртък следобед от 19:00 до 20:30ч (16 уч.ч)
от 26 януари до 16 март 2023 г

А2 практика с Ивелина Платиканова
четвъртък сутрин от 9:30 до 11:00ч (16 уч.ч)
от 26 януари  до 16 март 2023 г


Практически курс по гръцки език за ниво В2 online в група

В2 практика с Елени Бенарди
вторник следобед от 19:00 до 20:30ч (16 уч.ч)
от 24 януари до 14 март 2023 гКой ще преподава?"Казвам се Елени Бенарди и живея в град Мегара, близо до Атина. Завърших с отличие факултет по славянски филологии в Атинския университет „ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών“ . Първата ми възможност да се запозная с българския език и култура отблизо беше обучението ми по програмата Еразмус+ в ПУ „ Св.Паисий Хилендарски“. Тъй като се влюбих с България, реших да се върна там и да продължа образованието си в магистърска програма „Преводач-редактор“ на Факултета по славянски филологии на Софийския университет, която завърших с „Отличен“.
По време на студентските си години в София се запознах с „Аристеа“ и така започна моето красивото пътуване в преподаването на гръцки език като чужд. Като гъркиня за мен е изключително приятно и вдъхновяващо да виждам, че нашите съседи се интересуват толкова много от изучаването на гръцки. С цел да допълня знанията си и да усъвършенствам метода си по преподаване, завърших с отличие 9-месечния семинар за преподаване на гръцки като чужд език в Егейския университет. Любовта ми към знанието обаче не спира тук и през 2022г успешно ми приеха в Школа за екскурзоводите в Атина. Много се радвам, че съм част на „Аристеа“ и със спътници като вас можем да продължим пътешествието по пътя на знанието в света на гръцкия език, история и култура." 
Константина Вукелату (или Дина, както я наричаме в „Аристеа), е една усмихната, темпераментна и лъчезарна гъркиня, която отдавна живее в София. Завършила е висшето си образование и магистратура тук. Говори перфектно български език и много обича България. Основното и средното си образование е завършила в Гърция, в родния си град Превеза, където учи в Класическа гимназия и лицей (със засилено изучаване на новогръцки, старогръцки и латински език). Има богат опит като преподавател в „АРИСТЕА“ и води както индивидуални, така и групови занятия по гръцки език.

Това, че Дина владее отлично и двата езика, в комбинация с усмивката, позитивното отношение към работата, любовта й към Гърция и България, добрия вкус за гръцката музика и познаването на културата на двата народа, превръща Дина в преподавател-мост между нашите народи и специална част от Аристеа.Ивелина Платиканова е завършила ЮЗУ „Неофит Рилски” в гр.Благоевград. Има бакалавърска степен за преводач с гръцки и английски език, както и педагогически профил за преподавател. През 2009 г взима участие в лятната програма на Атинския унивеситет ΘΥΕΣΠΑ.
Два пъти е награждаванa в Балканския конкурс по превод на поезия от гръцки език.
Ивелина има над 10 годишен опит в преподаването на английски, гръцки език, както и български език за гърци. В периода 2012-2017 година живее и работи в Атина, след което се връща в родния си Благоевград и до момента живее там.
Преподава в АРИСТЕА дистанционно, но дори и през екрана ще ви спечели със своята усмивка, харизма и познания за гръцкия език и култура.


Колко струва и как да се запиша?

За курсисти на Аристеа цената на курса е 240 лв с ДДС (по 15 лв с ДДС на уч.ч), 
за наши гости цената е 280 лв с ДДС
+ включени учебни материали.

За да се запишете на курс в Аристеа е необходимо да попълните формуляра тук.*
След като обработим заявката Ви, ще се свръжем с Вас по телефона, за да потвърдим записването.

-----
*група ще се сформира при най-малко 3 (трима) записани. 
* илюстрацията е от учебника Ελληνικά Β, изд.Патакис