Скъпи приятели,
имаме радостта да споделим с Вас, че на 14 юни от 18:30 "АРИСТЕА" ще отвори врати за една дългоочавана гостенка!

Ще Ви срещнем с гл.ас. д-р Мария Христова - преводач, преподавател по "Новогръцки език и литература" и "Специализиран превод" в ЮЗУ "Неофит Рилски" и прекрасен човек.
Мария ще ни отведе на "разходка във времето" с откъси от най-хубавите произведения на новогръцката литература.
Tя ще ни разкаже за историята на гръцката литература, за нейните най-знакови представители, ще четем произведения в оригинал и в превод и ще се разходим из страниците на чудесната Антология, на която тя е автор.
Става въпрос за един уникален сборник (учебно помагало), което всеки, който се интересува от гръцкия език и литература, трябва да притежава. Мария ще ни разкаже подробно за тази своеобразна Антология с "Избрани текстове от новогръцката литература" и вдъхновението да я направи.

Не пропускайте да се докоснете до него и очарователната ни гостенка, която ще ни разходи из най-красивите кътчета на съвременната гръцка литература.

Както обикновено входът е свободен, но молим всички, които са сигурни, че ще присъстват, да го потвърдят предварително на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тъй като местата са ограничени.

Очакваме Ви на 14/6 от 18:30ч на ул."Екзарх Йосиф" 22, ет.1 в Център за гръцки език и култура АРИСТЕА