Пътешествие из гръцките Циклади с Ирина Ингилизова (част 3)
на 19/04/19 (петък) от 18:30 ч.

Ходи ли ви се на море?
Понеже лятото още е далеч, елате с нас на още една разходка из Цикладите. Този път ще посетим два от най-предпочитаните гръцки острова – Наксос и Парос, прочути навсякъде със своите плажове.Ще си говорим за най-големия от Цикладите Наксос - островът, който омагьосва посетителите си с Портара, със средновековните си села, античните куроси, планината, кръстена на Зевс и уникалната си кухня. Ще се разходим и из Парос, из тесните сокаци на Парикя и Науса, през красивото селце Левкес с белите му къщи и византийския път до морските скулптури на Колимбитрес.
Ще научим откъде е мраморът, от който е изваяна Венера Милоска, къде се намира пещерата с най-стария сталактит в Европа, как едно критско село се е озовало извън Крит и какво общо има шмиргелът с всичко това!

"Пътешествие из гръцките Циклади" (част 3) с Ирина Ингилизова ще се състои
на 19/04/19 (петък) от 18:30 ч.
в Център за гръцки език и култура АРИСТЕА - ул. "Екзарх Йосиф" 22, ет.1Както винаги входът е свободен, но ще Ви бъдем благодарни, ако заявите предварително участието си чрез изпращане на имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., защото местата са ограничени.
Очакваме ви :)