Скъпи приятели, 
имаме удоволствието да Ви поканим на пореденото семинарно занятие в АРИСТЕА като част от Културния ни бюлетин за месец ЮНИ 2024.
Ще имаме много специални гости - Венета и Емил - наши курсисти, които са пътешественици и откриватели. Те са обходили много красиви кътчета на България и Гърция и ще ни дадат идеи за интересни и по-малко известни дестинации в южната ни съседка, които да посетим това лято.

Заповядайте в АРИСТЕА 2 на бул.Христо Ботев 20 в петък 7 юни от 18:30 за среща с екипа на WE travel!Вени и Емо ще  споделят с нас свои приключения и впечатления от походите, ще ни покажат красиви снимки, ще ни разкажат за върховете, които са покорили.
В първите си уроци с нови групи в Аристеа, за да опиша на учениците какво да очакват от уроците по гръцки език, често използвам сравнението с изкачване на планина (βουνό) или връх (κορυφή). Катерим, катерим, вървим дълго и понякога ни се иска да се откажем, защото началото е трудно (Kάθε αρχή και δύσκολη)... κι όμως! Oбаче в даден момент достигаме до връх, от който пред нас се разкрива приказна гледка и започваме да се спускаме по пътеката надолу към девствения красив плаж и си казваме "Заслужаваше си да ситгна до тук!" (Άξιζε τον κόπο να μάθω ελληνικά.)
Така е с гръцкия език за мен и мисля, че за много от учениците е същото. Вени и Емо ще ни разкажат как го виждат те. Чакаме с нетърпение да ни разкажат за походите си до планината Пелион, до Крит, за покоряването на Олимп и др.
Тази пролет Вени се яви на изпит за сертификат Г1 πιστοποίηση ελληνομάθειας и вече е достигнала достатъчно високо ниво с езика, за да може да си общува свободно дори с местните по най-закътаните местенца из Гърция. Със сигурност има интересни истории за разказване.


Агенцията ВЕ Травел предлага пешеходни турове с планински водач по едни от най-красивите места на Гърция. Тези турове са авторски, те са  подбрали и разучили така добре пътеките, че за участниците да остане само да се насладят на красивите пейзажи.
Разгледайте и изберете някои от техните най-забавни и приключенски предложения на сайта им тук. 

Можете да разгледате и чудесните им снимки от спиращи дъха места в Галерията тук. Организират и разходки за чужденци из красивите кътчета на България. Информация ще откриете тук.
Очакваме Ви в АРИСТЕА 2 на бул.Христо Ботев 20
петък 7 юни от 18:30 за срещата с Вени и Емо.

Моля да имате предвид, че местата са ограничени и да се запишете за участие с попълването на формуляра тук.

Σας περιμένουμε στην ωραία μας παρέα και Πάμε πεζοπορία!laughing