Скъпи приятели,
Имам удоволствието да споделя с вас една идея, която отдавна искам да осъществим в рамките на извънкласните дейности, които Център за гръцки език и култура АРИСТЕА организира. Става въпрос за "Εκπαιδευτικό θέατρο" / Учебен театър, за който най-напред трябва да намерим актьори и актриси и се надявам вие, нашите кусисти, да проявите интерес и желание да участвате.
Знам, че сред вас има много талантливи и артистични личности и сега ще имате възможност да развиете и покажете своя талант, както и да подобрите комуникативните си умения на гръцки език.

Ако искате да участвате, трябва най-напред да го заявите като се запишете през формата за контакт на сайта ни или на имейлите ни за контакт.

Изпратете ни две имена, телефон, както и кратка информация за вас. Добре е да уточните кога и на какво ниво сте изучавали езика в "Аристеа".

След това ще се свържем с Вас, за да уточним подробностите за "Кастинга" :)
Шегувам се!

Няма кастинг!Всеки наш курсист, който има желание да участва, ще може да го направи. Ще подберем подходяща роля за всеки, съобразена преди всичко с нивото му на познаване на езика. Ще разиграем кратки диалози с лексика, която вече ви е позната в по-голямата си част. Ще има много откъси от изучавания в часовете по гръцки език материал.

Преподаватели на Аристеа (Константина Вукелату, Петя Загорчева и Спирос Илиакис) ще работят с младите актьори и актриси от края на юни до средата на септември.
След като се разделим на екипи, ще се уговаряме за удобни дни и часове за репетициите. Срещите ще бъдат от неформален характер, можем да ги провеждаме несамо в АРИСТЕА, но и навън - в парка, ще си говорим на гръцки и ще работим заедно  по репликите от сценките, които ще разиграем.
В края на септември, за началото на новата учебна година в АРИСТЕА ще организираме и официално представление, на което ще бъдат поканени всички курсисти и преподаватели на школата, за да се насладят на актьорската Ви игра.
Ще бъде много забавно, включете се още сега! :)

Краен срок за записване 30 юни 2019.
Очакваме Ви с нетърпение, вълнение и парти настроение! :)