27 Март 2020, Петък - 18:30

Събитието се ОТЛАГА
Το φιλί της.. Ζωής (2007)
Целувката на Зои

На кинце с винце ще ни събере отново в последния петък на март, за да се забавляваме с една история за красотата и абсурдите на живота. Ще се насладим и на красотата на гръцките острови с филма «Το φιλί της.. Ζωής» (2007) - "Целувката на Зои".

Историята на 30 годинишния Пасхалис (в ролята Лаертис Малкоцис), който е тръгнал да се жени на о.Милос, но по стечение на обстоятелствата се озовава на о.Сифнос, тъй като на кораба се запознава с красивата и загадъчна Ζωή (Зои - Катерина Папуцаки), със сигурност ще ви накара да се посмеете.

Островният пейзаж ще ви пренесе в лятна Гърция, а диалозите между героите ще ви помогнат да упражните уменията си за слушане и разбиране на разговорна гръцка реч.

Подходящ е за курсисти от всички нива, тъй като има и субтитри на български език.

Я да видим дали Пасхалис ще се поддаде на изкушението или ще се окаже истина това, че "Η Ζωή είναι ωραία... αλλά εγώ παντρεύομαι την Κυριακή." (Зои е хубава, но аз се женя в неделя. / може да се преведе и като "Животът е хубав, но аз се женя в неделя" - името Ζωή означава "живот")
Както винаги събитието е с вход свободен*, а при добро желание бихте могли да донесете любимото си вино или нещо дребно за хапване.

Адресът на "АРИСТЕА" е ул. "Екзарх Йосиф 22", ет.1
Започваме в 18:30ч. Заповядайте :)