30 ноември 2018 - 18:30ч - Πλατεία Αμερικής ("Amerika Square")

На кинце с винце продължава да събира все повече почитатели на съвременното гръцко кино.
В последния петък на ноември ще гледаме още един нов филм (от 2017г) с участието на Макис Пападимитриу - след успеха на "Suntan", който гледахме отново през октомври. "Πλατεία Αμερικής" ("Площад Америка") е дело на режисьора Янис Сакаридис по романа на Янис Цирбас "Η Βικτώρια δεν υπάρχει"(Виктория не съществува) от изд.Нефели.


Във филма става въпрос за четири съдби, които се преплитат на площад "Αμερικής" в Атина - място, което през последните години придоби лоша слава, поради огромния брой бежанци, които се струпват в района. 
Тарек е бежанец от Сирия, който търси по-добър живот, заедно с десетгодишната си дъщеря.
Били (в главната роля Янис Станкоглу) е рокер на средна възраст, който държи бар на площада и незаконно студио за татуировки. Именно там той се запознава с Тереза, певица от Африка, в която се влюбва.
Накос е стар приятел на Били, който още живее с родителите си близо до площада. Той ненавижда чужденците, мечтае да се махнат от площада и мястото да изглежда отново, както в спомените му. Прави пъклен план, за да се освободи от нежеланите емигранти, но допуска грешка...Субтитрите са на български език, а трейлър можете да гледате тук.

Както винаги събитието е с вход свободен, а при добро желание бихте могли да донесете любимото си вино или нещо дребно за хапване.

Адресът на "АРИСТЕА" е ул. "Екзарх Йосиф 22", ет.1
Започваме в 18:30ч на 30/11. Заповядайте :)