Съседите / Гърция и ние

Какво е Гърция за нас? Тук можете да прочетете историите на хора, чиито съдби са свързани с Гърция, чрез разказите на които и споделените впечатления, вероятно вие самите ще откриете черти от характера и народопсихологията на гърците, които не познавате. Искрено се надявам тази рубрика да ни сближи.Щастието наречено Гърция: чаша вино, печени кестени, звукът на морето…

 Мариета Петрова  (Мари) - един прекрасен човек с красива душа, един от най-хубавите подаръци, които ми е поднасяла съдбата откакто създадох Център за гръцки език и култура АРИСТЕА! Благодарение на дейността на центъра се запознах, и продължавам да се запознавам, с толкова много позитивни и мили хора, които споделят любовта ми към Гърция - един от най-любимите ми ученички е Мари. Преди половин година тя се премести да живее на о. Керкира (Корфу) и вече споделя с нас впечатления и вдъхновения в рубриката „Съседите”.

Гърция е страна пълна с позитивна енергия

Красива и щастлива българка, която е успяла в своята лична и професионална реализация в Атина - това е Красимира Ходзиду! Тя ни разказа историята си за рубриката „Гърция и ние”

Красимира Ходзиду е един прекрасен човек, изключително усмихнат и позитивен, чиято съдба е свързана с Гърция, не само, защото отдавна живее в Атина, но и заради интересната история на нейните прадядо и баба, която ще прочетете. От нея ще разберете също каква е връзката на турския военачалник  и реформатор Кемал Ататюрк с град Солун и с нашата Краси...

За мен Гърция е страст

Люси Пърпова, една прекрасна млада дама, която е живяла повече от 17 години в Гърция споделя своите впечатления в рубриката "Гърция и ние" – тук можете да прочетете историите на хора, чиито съдби са свързани с Гърция.

Гърция и ние – това е рубриката на Аристеа, в която можете да прочетете историите на хора, чиито съдби са свързани с Гърция. Чрез тези разкази, представени под формата на интервю, ще се докоснете до вътрешния свят на различни сънародници, които живеят или са живели в Гърция. Докато четете споделените от тях впечатления, вероятно вие самите ще откриете черти от характера и народопсихологията на гърците, които не познавате. Искрено се надявам тази рубрика да ни сближи!

В следващите редове впечатленията си за Гърция споделя Петя Загорчева, преподавател по гръцки език и създател на център за гръцки език и култура "АРИСТЕА".