начало галерия контакти

Защо да изберете АРИСТЕА?

Предлагаме висококачествено обучение на достъпни цени.
- Работим в малки групи. Съобразяваме се с вашите нужди и желания.
- Предлагаме и индивидуални уроци по гръцки и български език за гърци.
- Нашите преподаватели са главно университетски преподаватели българи или гърци с методическа подготовка.
- АРИСТЕА се намира в сърцето на София, а атмосферата е толкова приятна и уютна, че ще се почувствате като у дома си.
- Ученето на гръцки език с нас ще бъде приятно и забавно!
- Получавате свободен достъп до всички културни мероприятия, открити уроци и беседи с гост-лектори.

Почивка в Гърция

Μιλάτε ελληνικά; Освежете гръцкия си в Аристеа с καφεδάκι

Основната цел на обучението ни е курсистите да придобият комуникативни способности на гръцки език, т.е. да могат да използват езика за целите на общуването. За да може да общува свободно един ученик трябва да е развил уменията за говорене, слушане, четене и писане.
Обикновено, дори и подсъзнателно, определяме говоренето като най-важното умение, защото именно то показва способност да се комуникира на чуждия език. Неслучайно едно от първите неща, които правим, за да разберем дали някой владее даден език, е задаването на въпроса "Μιλάτε ελληνικά; - Говорите ли гръцки?, Do you speak english? и пр.

говорим гръцки

  • Говоренето, като всяка друга комуникативна дейност, се развива със системни упражнения.


Трябва да се има предвид, че говоренето е продуктивна речева дейност, а продуктивните дейности (говорене и писане) предполагат отделяне на повече време и старание в сравнение с рецептивните дейности (слушане и четене).

  • Говоренето е пряко свързано със слушането.

разговорен курс Преди да се научат да говорят на чуждия език курсистите трябва да са слушали чуждата реч и да са свикнали с начина по който звучи, както децата от раждането си слушат непрекъснато езика и в даден момент започват да го възпроизвеждат. Слушането представлява основа за развитието на говоренето. Ето защо и ние, преподавателите в Център за гръцки език и култура Аристеа, се стараем от самото начало да използваме колкото се може повече гръцка реч в часовете. Въпреки факта, че учебните програми на АРИСТЕА предвиждат достатъчно часове, за да има време за развиване на всички комуникативни дейности и да се отделя специално внимание на говоренето във всеки урок, сякаш времето никога не е достатъчно, за да се отпуснат и да говорят всички курсисти. Като се има предвид, че нашите ученици изучават езика извън естествената езикова среда и някои от тях нямат възможност да общуват на гръцки език в ежедневието си, ние в Аристеа решихме да организираме специални занимания по говорене - Μιλάμε ελληνικά - където целта е да развържем езиците и да общуваме само на гръцки език.

  • Каква е идеята на занятията Μιλάμε ελληνικά?

- Занятията се водят само на гръцки език и с преподавателка гъркиня, за която гръцкият език е майчин език. Българският език няма да се използва в часовете. За развитието на говоренето е много важно ученикът да слуша автентична гръцка разговорна реч.

- Темите на дискусиите се обявяват предварително. При записване за участие, курсистът получава информация за темата на гръцки език, вкл. ключови думи и полезни изрази, за да може да се подготви. При организирането на учебната дейност за говорене ще вземем предвид основните характеристика на устното общуване - то винаги се състои при определена комуникативна ситуация, чиито контекст определя употребата на езика. Има разговори, при които употребата на езика има социално-комуникативна цел (т.е. целта е главно поддържането на процеса на общуване). Социалната страна на езика е пряко свързана с културата и общоприетите норми в конкретната езикова среда. Има и разговори, при които участниците обменят някакъв вид информация.

- Целта на обучението в говорене е, от една страна, курсистите да развият умения за социална употреба на езика, усвоявайки изрази, подходящи за съответните комуникативни ситуации. От друга страна - курсистите да са в състояние да обменят информация по различни въпроси и да участват активно в различни комуникативни ситуации.

- Часовете се провеждат първите съботи на месеца от 16:00 до 17:30 ч. (в рамките на два учебни часа) в Център за гръцки език и култура АРИСТЕА (ул. Екзарх Йосиф 22, ет.1). - подробен график ще откриете по-долу.

- Курсистите на АРИСТЕА могат да се включат в абсолютно всички занятия като си закупят  КАРТА "Μιλάμε ελληνικά" на цена οτ 50 лв, като така получават над -50% отстъпка. Цената за едно посещение, без карта, е 15 лв.

Цената включва безплатно кафе или чай и сладки вкусотийки, за да се отпуснете и да развържете езиците =)

График и цени:

Тема
Кога?

   Цена на занятие*

Карта с 50% отстъпка

50 лв.

за всички занятия

Μιλάμε για τις διακοπές μας

4.11.17

събота

16:00 - 17:30

15 лв.
Μιλάμε για τις γιορτές

2.12.17

събота

16:00 - 17:30

15 лв.

Μιλάμε για ευχές και όνειρα

13.01.18

събота

16:00 - 17:30

15 лв.
Μιλάμε για τις αναμνήσεις

3.02.18

събота

16:00 - 17:30

15 лв.
Μιλάμε για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία

10.03.18

събота

16:00 - 17:30
15 лв.


Μιλάμε για τη διατροφή μας

7.04.18

събота

16:00 - 17:30
15 лв.


Μιλάμε για τον ελεύθερο χρόνο


12.05.18

събота

16:00 - 17:30
15 лв.

* Цената от 15 лв е за курсисти на АРИСТЕА, за други посетители цената на занятието е 25 лв.

* Записване: 0888423873, 0885270984.  Предварителното записване е задължително.

 


Намерете ни във Facebook


Посетете нашия YouTube канал