начало галерия контакти

Защо да изберете АРИСТЕА?

Предлагаме висококачествено обучение на достъпни цени.
- Работим в малки групи. Съобразяваме се с вашите нужди и желания.
- Предлагаме и индивидуални уроци по гръцки и български език за гърци.
- Нашите преподаватели са главно университетски преподаватели българи или гърци с методическа подготовка.
- АРИСТЕА се намира в сърцето на София, а атмосферата е толкова приятна и уютна, че ще се почувствате като у дома си.
- Ученето на гръцки език с нас ще бъде приятно и забавно!
- Получавате свободен достъп до всички културни мероприятия, открити уроци и беседи с гост-лектори.

Почивка в Гърция

Преподавателите на Аристеа

ПЕТЯ ЗАГОРЧЕВА

Казвам се Петя Загорчева и съм преподавател по гръцки език и български език на гърци, създател, управител и методист на Център за гръцки език АРИСТЕА. Магистър съм по  „Езикознание и превод” към Катедра Новогръцка филолофия на СУ „Св.Климент Охридски”. Стипендиант за изготвяна на дипломна работа от фондация Костас и Елени Уранис” в Атина, Гърция. Защитих с отличие магистърска теза на тема „Сравнение на стратегии за учтивост при формулирането на молба в новогръцки и български език”. Завърших висше образование в СУ „Св.Климент Охридски” с диплома с отличен успех – Бакалавър по новогръцка филология с предагогическа специализация: преподавател по новогръцки език и литература.
 От няколко години вече съм Базов учител (специалист) за провеждане на хоспитиране и педагогическа практика с новогръцки език към катедрата по Методика на чуждоезиковото обучение към СУ „Св.Климент Охридски. За мен е огромна чест и радост, че мога да допринеса за развитието на бъдещите преподаватели по новогръцки език.
Имам богата практика в преподаването на гръцки като чужд език. Преподавала съм новогръцки в СУ „Св.Климент Охридски” (в Историческия факултет и Факултета по класически и нови филологии), в Гръцко-българско сдружение за култура в Атина, Гърция, неделно училище „Паисий Хилендарски”, където основно се занимавах с преподаване на гръцки език на деца и юноши и в частни школи.
В Атина получих сертификат за отлично владеене на гръцки език (най-високото ниво Δ / Άριστα) от Министерството на образованието на Гърция и Центъра за гръцки език. Участвала съм в специализирани семинари за преподаватели на гръцки език като чужд в Център за гръцка култура, в град Атина и на о.Сандорини. Участвала е в семининари по превод, конференции, свързани с гръцкия език и култура. Посещавала съм летни курсове по новогръцки език и култура ΘΥΕΣΠΑ, в Националния Каподистрийски университет на Атина, както и програма ΙΜΧΑ в Пиреа, Солун.
Обичам да подхождам към уроците си с въображение, импровизация, иновативност. Обичам да работя и с деца и млади хора, както и да използвам игри, песни и интерактивни дейности в часовете по чужд език. Научните ми интереси са в областта на комуникативната методика в чуждоезиковото преподаване, интеркултурното и междуличностното общуване, педагогика, НЛП и сугестопедията.

 

ЕМИЛИЯ ЦЕНКИНА

Еми е преподавател по гръцки език и български език за гърци в Център за гръцки език АРИСТЕА. Магистър по „Езикознание и превод” към Катедра Новогръцка филолофия на СУ „Св. Климент Охридски”. Бакалавър по новогръцка филология с предагогическа специализация Преподавател по новогръцки език и литература. Завършила е езикова гимназия в Благоевград. В университета получава стипендия за участие в летните курсове по новогръцки език и култура ΘΥΕΣΠΑ в Националния Каподистрийски университет на Атина. Има богат опит като преподавател и преводач. Понастоящем, освен в АРИСТЕА, Еми преподава и в СУ „Св.Климент Охридски” в Историческия факултет и Факултета по класически и нови филологии. Притежава отлични умения за общуване, придобити в различни видове чуждоезикова среда, положително отношение към работата, оптимизъм, търпение и ентусиазъм, което я прави много важна част от екипа на АРИСТЕА.

 

КОНСТАНТИНА ВУКЕЛАТУ  

Константина, или Дина, както я наричаме ние, е една слънчева и лъчезарна гъркиня и много се радваме, че стана част от екипа ни. Завършила висше образование и магистратура в НСА, София, с педагогическа специализация. Говори перфектно български език и много обича България. Основното и средното си образование е завършила в Гърция, в родния си град Превеза, където учи в Класическа гимназия и лицей (със засилено изучаване на новогръцки, старогръцки и латински език). Това, че Дина владее отлично и нашия език, в комбинация с усмивката, позитивното отношение към работата, любовта й към Гърция и България, добрия вкус за гръцката музика и отличните комуникативни умения, които притежава, превръща Дина в прекрасен преподавател и специална част от Аристеа.

 

ИРИНА ИНГИЛИЗОВА 

  Ирина Ингилизова е една прекрасна и много лъчезарна дама, с която ни събра любовта ни към красивата гръцка музика. Оказа се, че имаме и други общи неща, като това, че Ирина също е завършиила специалност Новогръцка филология на СУ "Св. Климент Охридски" през 2001 г. с педагодическа квалификация за преподавател.
Магистър е по Новогръцка филология с дипломната работа на тема “Гръцки емигрантски общности и гръкоезиково обучение в Северозападна Европа - проблеми и перспективи”.

Участвала е в международни програма по новогръцки език,  новогръцка литература и история в Националния Каподистрийски университет в Атина, през 1998 и 1999 г.

Много се радваме, че Ирина стана част от екипа на АРИСТЕА, защото освен много чаровна, лъчезарна и търпелива, тя се оказа истински "спец" на тема "Гърция" и гръцки език :) Пътувала почти навсякъде из Гърция... Посетила е много приятни места и хубави концерти, обича да общува с хората и може да ви разказва с часове интересни истории за гръцката култура, история, обичаи и нрави.


 РОЗА МИЛЧОВА

Рози завършва средното си образование в „79 СОУ Индира Гадни” с профил Хинди и Английски. През 2012г. печели първа награда в конкурса за превод и есе, който се организира от Индийското послоство. Изучава интензивно гръцки език по време на висшето си образование в  СУ „Св. Климент Охридски’’ в специалност Новогръцка филология. През 2015г. година участва в програмата ЕРАЗЪМ+  в град Патра и посещава лекции по гръцки език , история и култура, литература и езикознание.

През 2016 г. година Рози проведе педагогическата си практика за специализация и  получаване на педагогическа правоспособност в Център за гръцки език АРИСТЕА. Нейният талант, въображение и чудесният й подход към планирането и провеждането на уроците веднага ни направиха впечатление и я поканихме да се присъедини към нашия екип и тя бързо се превърна в "малкото бижу" на АРИСТЕА :)

 

  ТЕОДОРА СТОЯНОВА

 Теди завършва с отличие началното и основното си образование в Гърция, в град Атина. Възпитаник е на Τέταρτο Λύκειο Αθηνών (4-та Атинска гимназия) и владее гръцкия на нивото на майчин език. Бакалавър е по Новогръцка филология в СУ „Св. Климент Охридски” с педагогическа правоспособност за преподавател по новогръцки език и литература. Теди се справи прекрасно по време на практиката си в АРИСТЕА и вече от доста време е част от екипа ни. Има опит в индивидуалното и груповото обучение. Фактът, че Теди е прекарала по-голямата част от живота си в Атина и познава отлично гръцкия език, манталитет, култура и история, я прави много интересен събеседник. Като прибавим към интерсните истории, които може да ви разкаже, и чаровната й усмивка и търпението, с което преподава, тя със сигурност ще ви накара да се влюбите в Гърция и гръцкия език!

 

ΜΥΡΤΩ ΓΑΤΣΙΟΥ

Мирто Гациу Мирто казва за себе си, че е родена, израснала и получила своето образование "στην χώρα του ήλιου και του απέραντου γαλάζιου" в страната на слънцето и безкрайното синьо. След като следва във Франция, където преподава и гръцки език на чужденци, тя работи известно време в Европа и Африка, а вече от 2 години живее в София. Преподава гръцки език в АРИСТЕА отскоро, но се справя чудесно, защото обича това, което прави. Освен гръцкия език, който й е майчин, Мирто владее отлично френски и английски. Щастливи сме, че Мирто се нагърби с нелесната задача да преподава гръцки език на най-напредналите ученици в АРИСТЕА. Заедно четат гръцка поезия и литература, споделят впечатления за приликите и разликите в манталитета и културата на народите и, разбира се, се забавляват много.

СТЕФКА ФЕТВАДЖИЕВА

преподавател по български език

 Стефка Фетваджиева-Абазова е преподавател в Катедрата по български език към Факултета по славянски филологии в СУ "Св. Климент Охридски". Обект на научните й интереси са социолингвистиката, социалната психология на езика, нагласите към езикови явления, лексикологията, морфологията и прагматиката. Стефка е една прекрасна личност и се радвам, че общата ни любов към Гърция ни събра. Тя е една от нас - влюбените в Гърция, гръцкия език, музика и култура. Освен това владее отлично и гръцкия език. За АРИСТЕА е радост и чест, че Стефка прие да ни гостува като гост-лектор и преподавател по български език за гърци. Тук можете да прочетете статията на Стефка на тема: Гръцко-български паралел, който може да улесни преподаването на български език на гърци.

 

ЖАНИНА ГУДЖУКОВА

Жанина е завършила езикова гимназия в град Бургас. Тя е бакалавър по Новогръцка филология в СУ „Св. Климент Охридски”,  гр. София. Печели стипендия за участие в летните курсове по новогръцки език и култура ΘΥΕΣΠΑ, в Националния Каподистрийски университет на Атина. През 2014 г година Жани проведе в Център за гръцки език АРИСТЕА педагогическата си практика за придобиване на специализация преподавател по новогръцки език и литература. По време на практиката тя се справи блестящо и учениците толкова я харесаха, че веднага решихме, че ще стане част от екипа ни. Последва 5-месечно обучение в Солунския университет (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) по програма Еразъм, с изучаване на Новогръцка поезия, Новогръцка проза, практически новогръцки език, История на превода и Методика на чуждоезиковото обучение. Тази есен Жани се върна в София заредена с енергия и ентусиазъм за преподаване и споделяне на наученото в Гърция, а усмивката й е неизменна част от уроците.

През февруари 2017г. "АРИСТЕА" навършва 4 години! Вече 4 години споделяме любовта и знанията си за Гърция с нашите прекасни ученици.

Благодаря на всички колеги за любовта и усърдието, с което преподават :)

Намерете ни във Facebook


Посетете нашия YouTube канал